Pár gondolat az 5 német keménységi fok (5 nk) alatti vizek fogyasztásáról
 
Lásd még a fordított ozmózis víztisztítóknál:
Vélemények menü
 
Szakértő menü
 
Az Európai Unió nem írja elő az ivóvíz keménységének minimális értékét! Magyarország, a rákvezető nagyhatalom - igen!
A WQA (Vízminőségi Egyesülés) álláspontja szerint:
·        „Ősidőktől fogva a vizet egészségesnek tartották, de a betegségek forrásának is. Ma már tudjuk, hogy az emberi szervezetben a víz feladata a sejtek közti anyagcsere megvalósítása (oldószer és a salakanyagok elszállítója), a testhőmérséklet szabályozása és részt vesz a szervezetben végbemenő biokémiai folyamatokban. A víz / H2O / teszi lehetővé ezeket a folyamatokat és nem az oldott anyagok, szuszpendált ásványi anyagok és egyéb alkotóelemek. Az alacsony TDS tartalmú víz (1-100 mg/l) fogyasztása teljesen biztonságos, ellentétben a bizonytalan oldott anyag tartalmú vizekkel”
Én nagyon sok olyan emberről hallottam, aki 10-20 éve desztillált, vagy ozmózis vizet iszik, visszasózás nélkül! Mindegyikük makkegészséges, esetenként 10 évet is letagadhatnak a korukból, és nem szenvednek azon, gyógyszerszedéssel járó (rák, magas vérnyomás, köszvény, reuma, izületi problémák stb.), gyakran halálos népbetegségek egyikében sem, amit manapság elkerülni egyre nehezebb.
A családom még csak 9 éve iszik ozmózisvizet, de azóta nem voltunk betegek (pedig a gyermekeink osztálytársai gyakran betegek!). A kislányom élsportoló, országos bajnok, a kisfiam a legjobb sportoló az iskolában. (Pl. hatodikos korában megnyerte az iskolai szkander bajnokságot!) Mindketten kitűnő tanulók! Nekem az egyébként rossz vérképem kifogástalan lett, a szívritmuszavarom megszűnt, a gerincproblémáim megszűntek. Egyszer megittam egy délután 5 liter (nem visszasózott!) ozmózis vizet éhgyomorra, és nem lett semmi bajom J
Egyébként, hogy gondolhatnánk, hogy a teremtő rossz vizet adna Nekünk (Az esővíz, gleccservíz keménysége nulla, a valóban tiszta hegyi patakok, tavak keménysége is minimális. Az ozmózisszűrés egyszerű fizikai szűrés, csak kiveszi a vízből azokat a dolgokat, amik belekerültek.
Ezen kívül, ha megiszunk egy pohár vizet, az a gyomrunkban lévő masszába azonnal beleoldódik, teát a keménysége, vezetőképessége rögtön a többszörösére ugrik. Azt mondják a hozzáértők, hogy 1 dkg sajtban van annyi kalcium, mint 1 liter ásványvízben! Ráadásul hasznosítható formában!
Logikus tény sajnos, hogy a csontritkulásos megbetegedések statisztikáját, pont Magyarország vezeti, ahol sok szervetlen (a növények által nem szervesített kőzet!) sót (kalcium, magnézium, nátrium, kálium) tartalmaz a csapvíz. Az is érdekes, hogy neves svájci és svéd cégek is visszasózó nélküli ozmózis víztisztítókat árulnak. Svédországban (konkrétan Stockholmban) egyébként a csapvíz keménysége nulla! Megjegyzés: ezeknél nagyságrendekkel olcsóbb, de tökéletes ozmózisszűrők is kaphatók már!
Az is fontos lehet, hogy mindenki saját maga dönti el, hogy például:
-         használ-e engedélyek sorával rendelkező berendezéseket (pl.: mikrohullámú sütőket, mobiltelefonokat stb.);
-         szívja-e az eü. határérték alatti budapesti levegőt (aki nem tehet mást, attól elnézést kérek), ami azonnal nem öl;
-         és issza-e, főz-e, fürdik-e a klóros, és állítólag több százezer mérget tartalmazó csapvízben (nyilván tartalmaz ennyit, hiszen ha a vízművek nem tudja igazolni, hogy milyen szűrési technológiával, mit szűr ki, akkor biztos benne van!
Az is tény, hogy a klórozott csapvíz 40 évig tartó fogyasztása kb. 80 százalékkal növeli a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát!
Dr. Országh József a kémia tudományok doktora:
Ha ivóvizünkből az ásványi sókat asszimilálnánk – mint azt egyesek állítják – csontritkulás ellen a legjobb gyógyszer a sok kalciumot tartalmazó kemény városi víz lenne. A magnézium hiányból eredő általános rossz erőnlét ellen elég lenne magnéziumos ásványvizet fogyasztani. Az orvosi tapasztalat pontosan az ellenkezőjét mutatja: minél több olyan szervetlen sót veszünk magunkhoz, mint amelyikből hiányunk van, annál jobban súlyosbítjuk a hiányt.
Harvey Diamond /Testkontroll/:
„Az anyagcseréhez elengedhetetlen az ásványi anyagok jelenléte, de a szervezet az ásványokat csak szerves formájukban tudja hasznosítani. A szervezetbe juttatott, de fel nem használt ásványi anyag a különböző testszövetekbe, szervekbe, izületekbe, csontokba, a keringési rendszerbe lerakódik, s e lerakódások idővel betegséget okoznak, sőt, életveszélyessé is válnak. Vesekő, epekő, az agy meszesedése, érelmeszesedés, szívbaj lehet a vége.
Dr. Charles Mayo, a világszerte ismert Mayo Klinika orvosa
"Az egyedüli ásványi anyagok, melyeket a testünk hasznosítani tud: a szerves ásványi anyagok. Minden más típusú ásványi anyag idegen elem a szervezet számára, amelytől meg kellene szabadulnia.”
 
Dr. Charles Mayo, a világszerte ismert Mayo Klinika orvosa
"Az egyedüli ásványi anyagok, melyeket a testünk hasznosítani tud: a szerves ásványi anyagok. Minden más típusú ásványi anyag idegen elem a szervezet számára, amelytől meg kellene szabadulnia.”
"Testünk ásványi agyag szükségletét leginkább az ételek biztosítják, nem az ivóvíz. Az emberi szervezet számára szükséges ásványi anyagokból elenyészően kevés mennyiséget tartalmaz a víz az élelmiszerekhez képest. Ha valakinek az étrendje változatos, még ha nem is kiegyensúlyozott, akkor sem fog nyomelem-hiányban szenvedni." American Medical Journal (Amerikai Orvosi Folyóirat) (Megjegyzés: 10 dkg sajt tartalmaz annyi szerves kötésben lévő (tehát az emberi szervezet által hasznosítható) kalciumot, mint 12 liter ásványvíz. Az ásványvízben lévő kalcium szervetlen kötésben van!)

Dr. Henry A. Schroeder, Dartmouth Medical School (Dartmouth Orvosi Szakiskola)

"A béltraktusban lévő mérgek okozta betegségekért szinte mindig a víz (az oldott, szervetlen, vegyi és ásványi anyagok jelenléte) a felelős. Ezek a szilárd részecskék a bélfalakról bejutnak a nyirokrendszerbe, ahonnan minden a vérbe kerül, és az ereken keresztül végül eljut a szervezet minden részébe. Ez okozza az emberek betegségeinek nagy részét."

 

Dr. Allen E. Banik: The Choice is Clear (A választás világos)

"A szervetlen ásványi anyagok — továbbá a káros koleszterin és a só — leginkább az agy (75%-a víz) vékony ütőereit és más véredényeit támadják. Az ütőerek rugalmatlanná válása, az erek elmeszesedése attól a naptól kezdődik, amikor a vízből először kerülnek szervetlen vegyi és ásványi anyagok a testünkbe."

Dr. John Yiamoyuiannis: Fluoride — The Aging Factor (Fluorid: Az öregítő tényező)

"Hadd jelentsem ki ismét nyomatékosan, hogy véleményem szerint az ízületi gyulladás illetve a köszvény okozója a kemény víz, amely mindenféle szervetlen ásványi anyagot tartalmaz, valamint a kiegyensúlyozatlan étkezés, melyek következtében savas kristályok rakódnak le a mozgatható ízületekben, továbbá a testmozgás hiánya."

A perui indiánok gleccservizet isznak, amelynek mindössze 1 mg/l(!) az ásványi anyag tartalma. Tudtunkkal nem jegyzett fel senki, semmilyen egészségkárosító hatást, amit ez a tiszta víz okozna. Az ortodox zsidóknál hagyományosan ivóvíznek csak az esővíz számít (nulla keménység!), ami már a földre esett az a gójoké. A zsidó férfiak átlagéletkora 83 év.

A fentiek nehezen cáfolható (tudtommal még senki sem cáfolta meg Őket!) tények!

Mindenkinek sok boldogságot kívánok!
 
Lásd még a fordított ozmózis víztisztítóknál:
Vélemények menü
Szakértő menü
 
Üdvözlettel:
Lakatos Attila - vízügyi mérnök

POINT csapszűrő     KDF zuhanyszűrő     POINT zuhanyszűrő     Mobil víztartály     Fordított ozmózis viztisztítók    
Víztisztító berendezések, eszközök