Visszasózó patron

gyártó: Aquafilter Inc.

 

Általános tudnivalók:

A visszasózó patront a legutolsó egységként szereljük be, így az átfolyási sebességgel a visszasózás mértéke is befolyásolható (kisebb átfolyási sebességnél nő a visszasózás mértéke!). A víz kémhatása az egyébként semleges körüliből, lúgos irányba (nagyon lassú átfolyatásnál: akár 9-10-es pH!) tolódik.

 

Felszerelés:

A hálózati feszültségből (amennyiben nyomásfokozós gépe van, és árammal használják!) húzza ki a víztisztítót!

Zárja el a berendezés vízvételi csapját (fém csap, általában kék színű műanyag borítású karral). A kar merőlegesen álljon a csőre, - ekkor van elzárva!

Zárja el a tartály csapját, és nyissa ki a tisztavíz csapot, a nyomás eltávozása érdekében; vagy engedje ki az összes vizet a tartályból, és hagyja nyitva a tisztavíz csapot, majd várjon kb. 5 percet.

A víztisztító utolsó egységéből (az aktív szén utószűrőből, vagy ha van már felszerelve biokerámia egység, akkor abból) csavarja ki a tisztavízcsaphoz vezető csövet. A helyére kössön be egy megfelelő hosszú rövid csődarabot. Ezek után kösse be a visszasózó egységet (az „L” csatlakozó fekete tömítőgyűrűit érdemes szappannal, vagy szilikon zsírral bekenni!), figyelve a megfelelő folyásirányra (domború nyíl a visszasózó egységen!). Rögzítse a mellékelt csatlakozó idomokkal a visszasózó egységet a víztisztító membránházára, vagy az utószűrőre, vagy a biokerámia egységre. Kösse be a visszasózó egység kimeneti felét a tisztavíz csaphoz vezető csőbe. Töröljön mindent szárazra! Nyissa vissza a berendezés vízvételi csapját, és ha elzárta, a tartály csapját is. Csatlakoztassa a víztisztítót a hálózati feszültségre (amennyiben nyomásfokozós gépük van, és használják a nyomásfokozó egységet!). Ellenőrizze, hogy nincs-e szivárgás.

Használat előtt öblítse át a szűrőt 15 liter vízzel.

Ne használja bakteriológiailag fertőzött vízhez, csak ha azt előzőleg fertőtlenítették.

 

Műszaki adatok:

Max. átfolyás: 250l/24h

Max. nyomás: 6 bár

Max. vízhőmérséklet: 52 C

Kapacitás: 3.500 liter

 

Mivel tölti fel a vizet a szűrő:

kationok: kalcium 34 mg/l                        anionok: CO 10 mg/l

               magnézium 12 mg/l                                 SO 0,3 mg/l

               nátrium 22 mg/l                                       CI 0,8 mg/l

               kálium 8,5 mg/l                                        F 0,06 mg/l              

POINT csapszűrő     KDF zuhanyszűrő     POINT zuhanyszűrő     Mobil víztartály     Fordított ozmózis viztisztítók    
Víztisztító berendezések, eszközök