A fordított ozmózis víztisztító helyes működésének ellenőrzése, amennyiben valamilyen hibát észlelünk!
Alapfeltétel
 
Megfelelő-e a hálózati nyomás?
 
Nyomásfokozó nélküli víztisztítóknál 3-7 bar nyomás kell, míg nyomásfokozóval ellátott típusoknál 0,6-7 bar nyomás szükséges.
 
Szivárgás
 
Amennyiben a víztisztító szivárog valahol, mindenképpen meg kell találni a szivárgás helyét, és ennek függvényében ellenőrizzük a tömítést, vagy cseréljük a repedt alkatrészt.
 
A két legfontosabb ellenőrzés
 
1.      A víztartály kék elzáró karját zárjuk el, majd nyissuk ki a tisztavízcsapot. A csapból összefüggő, 1-3 mm vastag vízsugárban kell folyni a frissen termelt víznek. Ha csak csepeg, vagy a nem függőleges a vízsugár, valószínűleg nem kap elég nyomást a víztisztító! Ha túl vastag a vízsugár, akkor vagy nem lett a membrán behelyezve, vagy a membrán rossz (ez utóbbi még nem fordult még elő!)
2.      Következő lépésként zárjuk el a tisztavíz csapot! Ekkor egy kis idő elteltével meg kell szűnni a szennyvíz kifolyásnak! A szennyvíz kifolyás elvileg be van kötve a szennyvízlefolyóba!
 
Megfelelő-e a tartályban a nyomás?
 
A tartálynyomást legegyszerűbben egy nyomásmérővel ellátott biciklipumpával ellenőrizhetjük. Az optimális nyomás 0,45-0,5 bar. A tartályok nyomásvesztésének esélye minimális!
 
Nem áll el a szennyvíztermelés!
 
Amennyiben a szűrőcserét követő reggel (tehát tele tanknál), a berendezésre téve a kezünket remegést érzünk; vagy a berendezés hangot ad; vagy a mosogató tálca lefolyójába hallgatva csurgás hallható; vagy a berendezés főelzáróját hidegnek érezzük, tehát vélhetően folyamatosan átfolyik rajta a víz (megjegyzés: a legbiztosabb, ha a szennyvízbilincsből kihúzzuk a csövet!), az nagy valószínűséggel azt jelenti, hogy a víztisztító egyik szelepe beragadt, így a szennyvíztermelés tele tartálynál sem áll le! Tehát azt kell leellenőrizni, hogy tele tartálynál (pl. reggel, ébredéskor!) a szennyvízhálózatba vezetett csövön keresztül folyik-e a víz! (Megj: Ezt a vizsgálatot havonta érdemes megismételni!) Ha folyik, zárja el a bejövő vizet a hálózati csatlakozás fém, kék műanyag borítású elzáró karjával (valamelyik irányba, 90 fokos elfordítás, a hajlékony csőre merőleges irányba!), várjon 3 percet, majd nyissa vissza. A leírtakat elvégezve nagy valószínűséggel a szelep kipattan, és a továbbiakban már jól fog működni! Ha ez nem válik be, akkor nyomás alatt, nyitott tisztavíz csap mellett, állítsa fejre a víztisztítót, rázza meg, így a hibát okozó légbuborék valószínűleg elmozdul.
 
Amennyiben nem sikerült a hibát elhárítani, kérjük szépen hívja állandó Ügyeletünket, vagy írjon e-mailt:
Tel: 06-20/47-00594, info@kisvaros.hu

POINT csapszűrő     KDF zuhanyszűrő     POINT zuhanyszűrő     Mobil víztartály     Fordított ozmózis viztisztítók    
Víztisztító berendezések, eszközök