A klóros víz kockázatai

 A háztartásokba a víz jelentős része szennyezett területről érkezik, ezért a legtöbb településen klórt használnak a vezetékes víz fertőtlenítésére, a vízben megtelepedő baktériumok elpusztítására. A nagy mennyiségű klór ugyanakkor egyetlen élő szervezet számára sem egészséges, beleértve az embereket is. Amikor zuhanyozunk, vagy fürdünk, a meleg víz hatására pórusaink kitágulnak, így a klór a bőrön át könnyen felszívódhat. A klór jelen van még a zuhanyvíz gőzében is, ami a tüdőnkbe juthat levegővételkor. Egy normál fürdés során annyi klór kerülhet a szervezetünkbe, mintha 6-8 pohár csapvizet meginnánk.


A klór erős oxidáló hatású, roncsoló méreg. Kis koncentrációjú vizes oldatában is szárítja a bőrt és a nyálkahártyát, csökkentve annak ellenálló képességét a fertőzésekkel, illetve az allergén anyagokkal szemben, így közvetve felelős a bőr és a légzőszervi allergiás tünetek kialakulásáért.

Sokszor a klóros víz okolható a bőrszárazság, vagy súlyosabb esetben az ekcéma megjelenéséért, valamint hajunk korpásodásáért, zsírosodásáért! A bőr és a haj fő alkotórésze a protein, a klór savasítja a proteint, sérülést okoz a felhámokban, és a bőrt érzékennyé illetve szárazzá teszi; ennek következtében a haj könnyen hasad, törik és elveszti színét, fényét! Ráadásul a klór csökkenti a samponok, kondicionálók, testápolók, olajok hatékonyságát is, megnehezítve ezzel bőrünk és hajunk egészségének megőrzését.


A klór veszélyes idegméreg, ami károsítja az agyat, a központi idegrendszer működését.


A szabad gyököket tartják a rákos megbetegedések, a szív- és érrendszeri betegségek, a krónikus fáradtság, a bőrbetegségek és az auto-immun megbetegedések egyik forrásának. Megállapították, hogy a klór is szabad gyök! Egy kanadai egészségügyi jelentés, melynek témája a biztonságos ivóvíz, azt állítja, hogy a húgyhólyagrák 14-16%-a klórral fertőtlenített víznek tulajdonítható. E jelentés a klór jelenlétét a vízben összefüggésbe hozza a spontán abortusszal, az alacsony spermaszámmal, a születési rendellenességekkel is.


Számtalan vegyszert, gyógyszermaradványt, műtrágya származékot tartalmazhat a víz. Ezekkel az anyagokkal reakcióba lépve a klór újabb az egészségre ártalmas vegyületeket hozhat létre. A klórozott szénhidrogének, klórozott metán származékok, trihalometánok kiemelten rákkeltők!


Egészségünk érdekében minden felhasználás előtt a vízből a klórt és a káros klórvegyületeket el kellene távolítani!

 


POINT csapszűrő     KDF zuhanyszűrő     POINT zuhanyszűrő     Mobil víztartály     Fordított ozmózis viztisztítók    
Víztisztító berendezések, eszközök