A fenti kép illusztráció!

 

 

 

A KDF zuhanyszűrő célja, hogy ... 

 

  1. … eltávolítsa a vízből az egészségre ártalmas klórt és klórszármazékokat, fémeket (pl.: ólom, higany, vas, arzén);
     
  2. … csökkentse a betegségek (pl. ekcéma) kialakulásának veszélyét;
     
  3. … megakadályozza a bőr kiszáradását, öregedését, hámlását, viszketését, ezáltal egészséges, rugalmas bőrt, továbbá selymes, csillogó hajat biztosítson;
     
  4. negatív ionok vízbe juttatásával élénkítő, frissítő hatást fejtsen ki.

 

A KDF szűrő hosszútávon is kiválóan távolítja el a vízből az egészségre ártalmas klórt, mivel azt nem magában gyűjti, hanem a vízben lévő nátriummal kötésbe hozva kősóvá alakítja. (A kősó jelenléte fürdővizeinkben kimondottan előnyös /ld. fürdősók/, mert mindent kiszív a pórusokból, ami nem oda való!)

A zuhanyszűrő emellett megszünteti a víz kellemetlen szagát és mellékízét, gátolja a vízkő képződését.

 

A technológia négy világszervezet tanúsítványát is megszerezte (ISO, NSF, WQA, EPA). 1991-ben az Amerikai Környezetvédő Hivatal /EPA/ „baktériumírtó készüléknek” nevezte el a KDF formulát, mivel felismerték, hogy szénszűrővel alkalmazva megöli a baktériumokat.

 

A zuhanyszűrőben a KDF-55 mellett egy aktív szénszűrő és egy kálciumszulfit réteg is található a szűrőhatás növelése érdekében. Mivel a KDF alapú eljárás magasabb hőmérsékletű víz esetén is hatékonyan működik, a ma ismert legtökéletesebb módja a zuhanyvíz (vagy a kádba engedett víz) szűrésének.A KDF zuhanyszűrők mára már elterjedtek a háztartásokban, elsősorban Amerikában, Nyugat-Európában és a Távol-Keleten. A zuhanyszűrő csatlakoztatása a magyar szabványnak tökéletesen megfelel, tehát biztosan felszerelhető az Ön fürdőjében is! Ezt pluszban segíti a bontatlan gyári csomagban elhelyezett két darab csatlakozó idom (tömítésekkel).

 

A tények szerint 100 felszerelési hely közül mindössze egy esetben fordul elő valamilyen technikai akadály! Ebben az esetben technikusaink legyártják a megfelelő csatlakozó idomot!

 

A KDF 55

 

A KDF-55 nagy tisztaságú réz-cink ötvözet, amely szűrőhatását redox (redukció-oxidáció) folyamat következtében fejti ki. Kémiai értelemben az oxidáció elektron leadást, a redukció elektron felvételt jelent.

 

A KDF-55 réteg úgy távolítja el az egészségre veszélyes klórt és a vízben oldott nehézfém kationokat, hogy belőlük elektron átadásával egyrészt ártalmatlan klorid ionokat, illetve kősót, másrészt a réz-cink ötvözethez tapadó, és így a szűrőben maradó elemi fématomokat hoz létre.

 

Tehát a KDF-55 az aktív klórt nem magában gyűjti (ha ez így lenne, igen hamar eltömődne a szűrő!), hanem a vízben lévő nátriummal kötésbe hozva kősóvá alakítja. (A kősó jelenléte fürdővizeinkben kimondottan előnyös /ld. fürdősók/, mert mindent kiszív a pórusokból, ami nem oda való!)

 

A KDF-55 réteg akadályozza a baktériumok, algák, gombák elszaporodását is, mert a redox folyamat hatására keletkező elektrolit a mikroorganizmusok számára elviselhetetlen környezetet teremt. 

 

A kálciumszulfit

 

Megköti a klórt és átalakítja ártalmatlan anyaggá, kloriddá; meggátolja a mikroorganizmusok elszaporodását; megköti az ártalmas vagy mérgező fémionokat és baktériumokat.

A kálciumszulfitot önmagában is alkalmazzák a klór és a kloroform kiszűrésére.

 

 

Az aktív szénszűrő

 

Az aktív szénszűrő réteg fő funkciója, hogy kiszűrje a vízből az elszíneződést okozó lebegőanyagokat (pl. homok, iszap), organikus anyagokat (pl: baktérium, vírus), mérgeket, valamint a kellemetlen szag- és íz anyagokat.

Az aktív szénszűrő alkalmas a trihalometánok és a trihaloetilén eltávolítására, valamint a klór megkötésére is, így a zuhanyszűrőben még egy védelmi vonalat biztosít a klór ellen.

 

A zuhanyszűrőben a fenti három fő komponensen kívül, még 5 db fizikai szűrőréteg tökéletesíti a szűrést, valamint védi a fő szűrőegységeket, ezáltal biztosítja a tökéletes, hosszú távú működést!

 


      
 

 

AquaSpirit KDF zuhanyszűrő szűrőbetéttel együtt

A szűrő test mérete: átmérő 9 cm, hossz: 12 cm
 
Tartozékok: 2 db könyökidom és 2 db szigetelő gyűrű
 
Forgalmazó: Coolpex Inc., Taiwan

Fogyasztói ár:
 
Bruttó 11.250 Ft/db

A megrendelt KDF zuhanyszűrő után fizetendő vételárat kérjük, hogy a kiszállítást végző GLS futárnak adják át. A csomagolásért és a kiszállításért külön díjat nem kell fizetni!

 

Megrendelés

További információt szeretnék
 


POINT csapszűrő     KDF zuhanyszűrő     POINT zuhanyszűrő     Mobil víztartály     Fordított ozmózis viztisztítók    
Víztisztító berendezések, eszközök