A KDF technológia minősítései:

 

 

 

Az ISO (International Organization of Standardisation), a világ legnagyobb szabványügyi szervezete.

 

 

Az NSF International (Nemzeti Közegészségügyi Alapítvány) segít megvédeni az emberek egészségét azáltal, hogy termékeket minősít és hogy élelmiszerekre, vízre, levegőre és fogyasztási cikkekre standardokat ír elő.

 

 

A WQA (Vízminőségi Egyesülés) egy non-profit nemzetközi kereskedelmi szervezet, mely képviseli a háztartási, kereskedelmi, ipari és városi vízkezelési területet. E szervezet termékteszteket végez, és szakértőket oktat.

 

 

Az EPA (Amerikai Környezetvédő Hivatal) létrehozásának oka, hogy helyreállítsa azokat a károkat, melyeket a természetes környezetünkben tettünk.

 

 

 

Mi a KDF?

 

Az angol Kinetic Degradation Fluxion /Kinetikai (mozgási) degradációs (lebontás, szétbontás kémiában) folyamat/ rövidítése. Ez a KDF egy nagyon nagy tisztaságú réz-cink ötvözet, melynek működése azon az alapvető kémiai folyamaton alapszik, amit redox /oxidáció-redukció/ folyamatnak hívunk. Ezen formula segítségével a klórt és a nehézfémeket távolítják el a vízből. Ez a vegyi eljárás enyhén antibakteriális, alga- és gombaölő hatású és csökkenti a vízkőlerakódást.

Mivel magasabb hőmérsékletű víz esetén is hatékonyan működik, a ma ismert legtökéletesebb módja a zuhanyvíz (vagy kádba engedett víz) szűrésének. A KDF formulával gyakran találkozhatunk a háztartásokban (pl. Amerika, Nyugat-Európa, Távol-Kelet).

 

 

 

 

 

 

A cég és a termék háttere:

 

Az 1960-as évek közepén Don Heskett a Morton Salt cég tanácsadójaként dolgozott, ahol elkezdte egy új, kísérleti technológia kifejlesztését, melyben szén blokkot használt elzáró közegként, hogy a vízből a szennyezőanyagokat kiszűrje. Aztán 1972-ben Bill Stegerrel dolgozott azon, hogy kifejlesszék a vízkezelési iparág legelső nem-elektromos vízlágyítóját. Mindkét fejlesztés újszerű volt, de meg is előzték korukat.

 

1984-ben eljött Don ideje. Egy kísérlet során, ahol cementet használt kötőanyagként a szénszűrő betéthez, Don felfedezte – bár teljesen véletlenül – azt a félelmetes hatást, melyet a réz-cink ötvözet gyakorolhat a klórra. Egy réz golyóstoll-betétet használt, hogy klór tartalmú vegyszereket megkeverjen. Amikor észrevette, hogy a piros szín eltűnik – mely a klór jelenlétét mutatta – kíváncsisága felülkerekedett és következő nap különféle vegyszerekkel kísérletezett. Felfedezte az elektrokémiai oxidációs folyamat, az ún. redox folyamat lényegét, mely a klórból kloridot csinál. Ezzel teljesen új utat nyitott a vízkezelési eljárások területén.

 

Licenc szerződést kötött a Zinc Corporation of America céggel, hogy azok KDF formulát gyártsanak. A sok sikeres kísérlet, a rengeteg reklám és marketing meggyőzte a vízkezelési ipart, hogy ezt az eljárást alkalmazzák. 1987-ben az eljárást szabadalmaztatták. A KDF FT, Inc. (http://www.kdfft.com) a Nemzetközi Vízügyi Egyesülés /WQA/ tagja lett.

 

1991-ben az Amerikai Környezetvédő Hivatal /EPA/ „baktériumírtó készüléknek” nevezte el a KDF formulát, mivel felismerték, hogy szénszűrővel alkalmazva megöli a baktériumokat.

 

1992-ben a KDF 55 - NSF minősítést kapott (az ivóvízre vonatkozó Standard 61-et).

 

A WQA 1997-ben a KDF formulát felvette a „Szakkifejezések és Háztartási Vízfeldolgozási Módszerek Listájára” és még abban az évben a KDF 55 megkapott egy másik NSF minősítést is (az ivóvízre vonatkozó ANSI/NSF Standard 42-t).

 

A KDF formula ezenkívül megfelel az EPA és az FDA által előírt, az ivóvízben található réz és cink mennyiséget előíró szabványnak is.

 

 

Felhasználási területek:

 

A KDF formulát ipari környezetben a vizek előkezelésére használják; elsődleges víztisztítási eljárásként is, illetve szennyvizek tisztítására is alkalmazzák. Általában szénszűrő helyettesítésére vagy annak kiegészítéseként használják. A KDF formula meghosszabbítja a szénszűrők élettartamát és növeli azok hatékonyságát. (Amerikában klinikai laboratóriumokban, mosodákban használják, sőt az egyik legnagyobb farmergyártó cég is ilyen szűrőt használ előkezelésre, amivel jelentős költségmegtakarítást is elért.) A KDF formulával gyakran találkozhatunk a háztartásokban (pl. Amerika, Nyugat-Európa, Távol-Kelet) a zuhanyszűrőkbe építve, mivel magasabb hőmérsékletű és gyorsabb átfolyású víz esetén is hatékonyan működik.


POINT csapszűrő     KDF zuhanyszűrő     POINT zuhanyszűrő     Mobil víztartály     Fordított ozmózis viztisztítók    
Víztisztító berendezések, eszközök